managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bij misdrijven duiken minder gestolen wapens op dan vermoed

Posted by marcho on April 28th, 2018

De impact van gestolen vuurwapens in de gewelddadige criminaliteit in de Verenigde Staten blijft beperkt. Dat is de conclusie van een ondrzoek van wetenschappers aan de Duke University. De onderzoekers wijzen erop dat diefstal slechts 1 procent van alle Amerikaanse transacties met wapens vertegenwoordigen. Bovendien zijn er volgens de wetenschappers geen bewijzen dat deze buitgemaakte wapens massaal bij misdrijven worden ingezet. Tijdens de eerste helft van dit decennium werden in de Verenigde Staten jaarlijks ongeveer 251.300 wapens gestolen. Inbraken bij burgers vertegenwoordigen 58 procnt van de feiten.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>