managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Wandelen vergt vooral organisatie en motivatie

Posted by marcho on April 28th, 2018

De meeste personen zijn in staat om geregeld te wandelen en daarmee hun conditie op peil te houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Urban Sociology Laboratory aan de École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL). Om met de activiteit te kunnen starten is volgens de onderzoekers alleen een organiserend vermogen en sterke motivatie nodig. Vanuit dit vertrekpunt is het volgens de wetenschappers relatief gemakkelijk om van het wandelen een routine te maken die een onderdeel van het dagelijkse leven wordt. De meeste personen blijken door een specifieke gebeurtenis in hun leven met wandelen van start te zijn gegaan.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>