managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Reiziger ziet vaak weinig van goedkopere luchthaventarieven

Posted by marcho on May 5th, 2018

Op het einde van de jaren dertig zullen Europese luchthavens jaarlijks 4,78 miljard reizigers ontvangen. Midden dit decennium werden 1,93 miljard bezoekers ontvangen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent ICF International en de Airport Council International (IAC). Olivier Jankovec, directeur-generaal van ACI Europe, wees bij de voorstelling van het rapport echter vooral naar de complexe relatie tussen luchthavens, vliegtuigmaatschappijen en de reizigers. Hij benadrukte daarbij onder meer dat de grote vliegtuigmaatschappijen goedkopere tarieven vragen voor het gebruik van de luchthavens, maar de verkregen voordelen niet naar het publiek laten doorstromen.

Lees verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>