managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Rusland besteedde vorig jaar minder aan militaire uitgaven

Posted by marcho on May 5th, 2018

Rusland heeft het voorbije jaar een bedrag van 66,3 miljard dollar geïnvesteerd in defensie. Dat is een daling met 20 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI). Gewag wordt gemaakt van de eerste daling in negentien jaar. De onderzoekers melden wel dat Rusland nog altijd over het vierde grootste militaire budget van de wereld beschikte, maar toch kan volgens Sipri niet worden uitgesloten dat de ingreep een impact zal hebben op de Russische militaire activiteit. Wereldwijd zijn de militaire bestedingen opgelopen tot 1.739 miljard dollar. Dat is het hoogste niveau sinds het einde van de Koude Oorlog.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>