managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on May 13th, 2018

In China zijn het voorbije jaar 1.686 nieuwe robotbedrijven opgericht. Eind vorig jaar telde het land in totaal meer dan 6.500 robotondernemingen. Dat blijkt uit een rapport dat op de vijfde editie van de China Robot Summit werd voorgesteld. De sector is vooral actief in de regio Peking-Tianjin-Hebei, maar in de Yangtze River Delta en de Pearl River Delta. Nog wordt opgemerkt dat China vorig jaar voor 4,22 miljard dollar industriële robots verkocht. Dat betekende een stijging met 24 procent tegenover het jaar voordien. De verkoop van service-robots nam met 28 procent toe tot 1,32 miljard dollar. China is al vijf jaar wereldwijd de grootste markt voor industriële robots.

De integratie van Brussels Airlines in Eurowings zal in Brussel ongeveer 190 arbeidsplaatsen kosten. Vooral de ondersteunende diensten en het administratief personeel zouden worden geraakt. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de krant De Tijd gezegd – Tata Steel Europe zet een deel van zijn activiteiten te koop. De betrokken divisies behoren niet tot de kernactiviteiten van het staalconcern. Tata Steel Europe zou zich in de toekomst nog meer willen op de productie van hoogwaardig staal voor onder meer de autosector – Seaworld Entertainment heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 217,2 miljoen dollar. Dat was een stijging met 16,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het verlies steeg van 61,1 miljoen dollar naar 62,8 miljoen dollar.

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft het bedrijf NightBalance, een spinoff van de Technische Universiteit Delft, overgenomen. NightBalance is gespecialiseerd in onderzoek naar slaapapneu. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld – In Nederland heeft investeerder Arcus Infrastructure Partners een meerderheidsbelang genomen in het glasvezelbedrijf E-Fiber. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. De operatie moet E-Fiber toelaten het bereik van zijn glasvezelnetwerken verder uit te breiden – Het ratingbureau Moody’s overweegt de kredietwaardigheid van het Britse telecomconcern Vodafone naar beneden terug te schroeven. Reden is de overeenkomst die Vodafone heeft gesloten om een groot deel van de Europese kabelactiviteiten van Liberty Global over te nemen.

Het Braziliaanse olieconcern Petrobras heeft het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van ruim 74,461 miljard reais of 20.97 miljard dollar. Dat was een stijging met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 57 procent tot ruim 6,96 miljard reais – In Groot-Brittannië heeft Jes Staley, topman van Barclays, van de toezichthouders een boete van ruim 642.000 pond opgelegd gekregen. Staley had bij de klacht van een anonieme werknemer de regelgeving met betrekking tot klokkenluiders overtreden. Hij mocht wel aanblijven – Het Amerikaanse schoenenbedrijf Crocs heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 283 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 5,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Gemeld werd dat vooral online een grote vooruitgang werd geboekt.

Het telecombedrijf Altice is niet van plan zijn Franse divisie van de hand te doen. Dat heeft Patrick Drahi, oprichter van Altice gezegd in een reactie op nieuwe geruchten over een mogelijke verkoop van de Franse divisie. Eerder was ook Bouygues als een kandidaat-overnemer genoemd – Het Duitse energiebedrijf Eon heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 9,33 miljard euro. Dat betekende een daling met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 41 procent tot 1,03 miljard euro – Het tankopslagbedrijf Odfjell Terminals Rotterdam wordt mogelijk verkocht. Investeerder Lindsay Goldberg, die een belang van 49 procent in de onderneming had, heeft te kennen gegeven de participatie te willen verkopen. Ook hoofdaandeelhouder Odfjell zou een verkoop overwegen.

In de Verenigde Staten had het inkomen van een topman van een groot beursgenoteerd bedrijf vorig jaar een mediaan van 12,1 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met bijna 10 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft de Wall Street Journal berekend – Het Venezolaanse staatsoliebedrijf Petroleos legt de werkzaamheden van zijn raffinaderij Isla op Curaçao stil zodra de huidige voorraden zijn uitgeput. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. Petroleum zou willen anticiperen op een mogelijke beslagname door ConocoPhillips – Het farmabedrijf Valeant heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 1,96 miljard dollar. Dat is een daling met 5,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er was een verlies van 2,69 miljard dollar, tegenover een winst van 628 miljard dollar het eerste kwartaal vorig jaar.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>