managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Luchtvervuiling veroorzaakt genetische veranderingen in brein

Posted by marcho on May 13th, 2018

Een verlengde blootstelling aan luchtvervuiling kan uiteindelijk leiden tot genetische veranderingen in de hersenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles bij een populatie ratten. Terwijl eerder onderzoek al een duidelijk verband heeft aangetoond tussen de luchtvervuiling en een reeks gezondheidsproblemen – waaronder kanker – blijkt uit de nieuwe studie dat een aantal bestanddelen van de pollutie ook door hun genetische impact een invloed op de ontwikkeling van ziektes zouden kunnen hebben. Daarbij wordt vooral gewezen naar de aanwezigheid van nikkel als een potentiële bedreiging.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>