managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

In de stad is auto veel gevaarlijker dan de bus

Posted by marcho on May 13th, 2018

In de stad is het veiliger om de bus te nemen dan in de auto te stappen. De keuze is ook veiliger voor fietsers en voetgangers die dezelfde routes nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek door wetenschappers aan de Université de Montréal Public Health Research Institute (Irspum), die een analyse maakten van het letselrisico langs de tien drukste busroutes in Montreal. De resultaten toonden aan dat het risico vier keer groter is voor auto-inzittenden dan voor busreizigers. Ook per gereden kilometer leiden autoritten tot vier keer meer blessures bij voetgangers en vijf keer meer voor fietsers. Ook gaven auto’s vijf keer meer aanleiding tot dodelijke slachtoffers of ernstig letsel.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>