managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikanen houden rekening met later pensioen

Posted by marcho on May 13th, 2018

In de Verenigde Staten werd lang een leeftijd van vijfenzestig jaar gezien als het einde van de actieve loopbaan, maar steeds meer werknemers houden er rekening mee dat hun carrière minstens tot hun zeventigste verjaardag zal duren. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Willis Towers Watson, gebaseerd op een studie bij nagenoeg vijfduizend werknemers. Vastgesteld werd dat inmiddels 37 procent van de werknemers verwacht minstens tot een leeftijd van zeventig jaar van de arbeidsmarkt deel te zullen blijven uitmaken, tegenover 30 procent twee jaar geleden. De activiteitsgraad bij de vijfenzestigplussers bedraagt inmiddels 19,5 procent, tegenover 10,8 procent drie decennia geleden.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>