managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Autonome auto neemt stress niet weg uit verkeer

Posted by marcho on May 13th, 2018

Verwacht wordt vaak dat geautomatiseerde voertuigen het werk van de autobestuurder gemakkelijker zullen maken, maar dat zal wellicht sterk moeten worden gerelativeerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Texas Tech University. Met een autonome wagen moet de bestuurder vooral toezicht houden, zodat desnoods ingegrepen kan worden wanneer zich problemen of incidenten aandienen. De onderzoekers wijzen er echter op dat de aandacht door de relatief passieve functie afneemt naarmate men langere tijd in het voertuig doorbrengt. Een betrouwbaar en attent toezicht kan volgens de onderzoekers niet worden gegarandeerd.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>