managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Groter gevaar voor wapengeweld door driedimensionale druktechnologie

Posted by marcho on May 13th, 2018

Driedimensionale druktechnieken kunnen de slagkracht van militaire rivalen, gewelddadige extremisten en zelfs straatcriminelen versterken. Het wordt immers voor deze partijen immers mogelijk om zelf wapens voor eigen gebruik of verkoop te produceren. Dat is de conclusie van een onderzoek door wetenschappers van Rand Corporation. Opgemerkt wordt bovendien dat de technologie gevoelig is voor hackers, waardoor onder meer ook aan militaire apparatuur foutieve instructies zouden kunnen worden gegeven. Beleidsmakers moeten zich volgens de onderzoekers dan ook vragen beginnen te stellen over de beveiliging van de techologie.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>