managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Google Street View nuttig instrument voor verkeersonderzoek

Posted by marcho on May 13th, 2018

Google Street View kan een interessant instrument worden voor verkeersonderzoek. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit van Cambridge, gebaseerd op tweeduizend afbeeldingen in Google Street View op duizend willekeurige locaties in elk van de vierendertig steden in Groot-Brittannië. Uit het onderzoek bleek een sterke overeenkomst tussen Street View en andere methodes om data over de stroom van fietsers, motorrijders en het openbaar vervoer te kunnen worden opgetekend. Google Street View kan volgens de onderzoekers dan ook worden gebruikt om het stadsverkeer duurzamer te maken.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>