managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on May 14th, 2018

De Japanse autobouwer Toyota zal nog dit jaar in de Verenigde Staten een testcircuit voor autonome voertuigen in gebruik nemen. De site wordt ingericht bij het Toyota Research Institute in Ottawa Lake, in de buurt van Detroit in de Amerikaanse staat Michigan. Het testcircuit zal gebruikt worden voor experimenten met scenario’s die te gevaarlijk zijn om op de openbare weg uitgeprobeerd te worden. Onder meer zal het gebied worden uitgerust met een drukke stadsomgeving, gladde wegomstandigheden en autosnelwegen met gevaarlijke inritten. Financiële details rond het project werden niet bekendgemaakt. Toyota gebruikt in de buurt van Detroit al twee testcircuits. Die worden verder gebruikt.

Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) blijft nog zeker tien jaar actief in Zuid-Korea. Daarover is met de Zuid-Koreaanse een akkoord gesloten. De Korea Development Bank, dat een aandeel van 17 procent in GM Korea heeft, zou 750 miljoen dollar investeren – Telecomgroep AT&T heeft zich verontschuldigd omdat Michael Cohen, de privéadvocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, voor advies was ingehuurd. De onderneming had Cohen ingehuurd om informatie te verzamelen over onder meer het mededingingsbeleid van Trump – Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft een budget van 2 miljard dollar gereserveerd voor voor de promotie van zijn bieren. Daarmee moet onder meer promotie worden rond het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, waar Budweiser als sponsor aanwezig zal zijn.

Het bedrijf Smartphoto heeft van Bpost een schadevergoeding geëist omdat honderden communiefoto’s te laat werden afgeleverd. Het probleem zou te wijten zijn geweest aan een sterke piek in de pakkettrafieken, waardoor 20 procent met één tot twee dagen vertraging geleverd zou zijn – Het Amerikaanse bedrijf Nvidia heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,21 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 66 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst nam met 145 procent toe tot 1,2 miljard dollar – Er komen bij vijfenveertig treinstations en tramhaltes rond Brussel meer parkeerplaatsen en fietsenstallingen. Dat heeft Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, gemeld. Met het project is een investering gemoeid van 30 miljoen euro.

De Italiaanse bank UniCredit heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar omzet gerealiseerd van 5,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst liep op van 907 miljoen euro naar ruim 1,1 miljard euro – In Hongkong moet voor een gemiddelde parkeerplaats een bedrag van 150.000 euro worden betaald. Dat komt overeen met de kostprijs van een Porsche Cabrio. De woningprijzen in Hongkong zijn sinds begin dit decennium verdubbeld. Bij parkeerplaatsen is er sprake van een verdrievoudiging – Het Japanse online concern Rakuten heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 241,9 miljard yen. Dat is een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 17,4 miljard yen naar 25 miljard yen.

Bij het veilinghuis Christie’s in New York is de kunstverzameling van wijlen David Rockefeller voor een bedrag van 830 miljoen verkocht. Dat is de hoogste prijs die ooit voor een privécollectie werd betaald. Het vorige record stond met 373 miljoen euro op de collectie van Yves Saint-Laurent – Het Duitse bedrijf Beiersdorf, fabrikant van verzorgingsproducten, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van ruim 1,8 miljard euro. Dat is 0,4 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. In alle sectoren kon een groei worden gemeld – De British Fashion Council heeft voormalig voetballer David Beckham benoemd tot ambassadeur van de Britse mode. Door de samenwerking met een internationaal icoon wordt gehoopt buitenlands geld en jong talent voor de Britse modesector te kunnen aantrekken.

Het farmaconcern Valeant verandert zijn naam in Bausch Health. Dat heeft Joseph Papa, topman van Valeant, aangekondigd. De naamsverandering zal in juli worden doorgevoerd. Vijf jaar geleden had Valeant het bedrijf Bausch+Lomb overgenomen – Vanaf september zal Delhaize voor de verpakking van groenten en fruit in zijn winkels geen gebruik meer maken van plastic zakken. Klanten zullen gebruik kunnen maken van papieren zakken of herbruikbare tassen. Er zouden 80 miljoen plastic zakken per jaar worden uitgespaard – Het Duitse mediaconcern Axel Springer heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 773,5 miljoen euro. Dat betekende een stijging met bijna 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 16,3 procent tot 171 miljoen euro.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>