managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ook armere gezinnen profiteren van rijkere omgeving

Posted by marcho on May 14th, 2018

Weliswaar gaat armoede vaak samen met een inferieure gezondheid, maar toch kan worden vastgesteld dat kinderen uit lagere inkomensklasse daarbij toch een positieve impact kunnen genieten wanneer het gezin in een buurt met een hogere welvaart leeft. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California, op basis van een onderzoek naar de aanwezigheid van het stresshormoon cortisol bij kinderen van meer dan driehonderd peutertuinen. De onderzoekers wijzen er dan ook op dat ingrepen om de kwaliteit van een buurt te verbeteren, ook een positieve impact zullen hebben op de gezondheid van armere kinderen.

Lees Verder

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>