managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Aantal datalekken op laagste niveau in vier jaar

Posted by marcho on May 15th, 2018

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werden in totaal 685 datalekken geregistreerd. Dat is het laagste niveau in vier jaar tijd. Dat zegt een rapport van Risk Based Security. Vorig jaar werden tijdens hetzelfde kwartaal 1.444 problemen opgetekend, terwijl het jaar voordien tijdens het eerste kwartaal 1.153 incidenten werden geregistreerd. Ook werden slechts 1,4 miljard records blootgesteld, vergeleken met 3,4 miljard slachtoffers het eerste kwartaal van vorig jaar. Een enkel incident in India was verantwoordelijk voor 81 procent van de incidenten. De grootste problemen werden opgetekend bij bedrijven (50,4 procent), gevolgd door overheid (14,4 procent), de medische sector (10,2 procent) en onderwijs (7 procent).

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>