managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bedrijfsleven heeft moeders vaak definitief afgeschreven

Posted by marcho on May 15th, 2018

Moeders die hun carrière hebben onderbroken om de opvoeding van de kinderen op zich te nemen, ervaren vaak bijzonder veel moeite om nadien hun carrière verder te zetten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California, op basis van een analyse van meer dan drieduizend fictieve sollicitaties die aan allerlei bedrijven werden verstuurd. De onderzoekers stelden daarbij vast dat deze vrouwen zelfs veel moeite ondervinden om voor een interview in aanmerking te komen. Minder dan 5 procent van de brieven die als een werkzoekende moeder werden verstuurd, konden op een uitnodiging voor een interview rekenen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>