managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Brexit schrikt vooral Roemeense werkzoekenden af

Posted by marcho on May 15th, 2018

Sinds Groot-Brittannië besloten heeft de Europese Unie te verlaten, moet op het Europese vasteland een duidelijk daling worden opgetekend in de interesse voor opportuniteiten op de Britse arbeidsmarkt. Sommige sectoren worden zelfs met een inkrimping tot 25 procent worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van rekruteerder Monster, die gewag maakt van een gemiddelde terugval met 11,4 procent. De grootste impact werd ervaren in Roemenië, waar het aantal kandidaten voor een arbeidsplaats in Groot-Brittannië met 52,05 procent is gedaald, gevolgd door Portugal (41,77 procent), Polen (34,59 procent), Spanje (26,54 procent) en Griekenland (25,46 procent).

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>