managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Noord-Europa best gewapend tegen Russische desinformatie

Posted by marcho on May 15th, 2018

In de Europese Unie vormen Groot-Brittannië, Zweden, Estland, Letland en Litouwen de sterkste frontlinie tegen mogelijke electorale interferenties vanuit Rusland. Dat is de conclusie van een rapport van de denktank European Values. Er wordt op gewezen dat volgend jaar in verscheidene lidstaten van de Europese Unie verkiezingen worden georganiseerd. Volgens European Values mag daarbij verwacht worden dat vanuit Rusland opnieuw campagnes zullen worden opgezet om die verkiezingen te beïnvloeden. België wordt door het rapport in een middengroep geplaatst – samen met Ierland, Slovenië, Kroatië en Bulgarije – die twijfelt over de zin van verdedigingsmaatregelen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>