managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europa zal wegvallen Nederlandse gasproductie sterk aanvoelen

Posted by marcho on May 17th, 2018

De beslissing van Nederland om de productie van aardgas in Groningen drastisch af te bouwen en uiteindelijk helemaal te stoppen, zal een belangrijke impact hebben op de Europese energiemarkt. Dat schrijft Frédéric Simon, hoofdredacteur van de nieuwssite Euractiv. De Europese Unie is op zoek naar oplossingen om zijn gasbevoorrading – die in grote mate afhankelijk is van Russische import – te diversifiëren. Door het wegvallen van de Nederlandse gasproductie wordt dat streven volgens Simon echter nog dramatischer. Een sterke afbouw van de Russische invoer moet volgens hem op korte termijn dan ook zeker niet worden verwacht.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>