managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Zwaarlijvigheid bij honden en mensen toont veel gelijkenissen

Posted by marcho on June 13th, 2018

Honden met zwaarlijvigheid vertonen vaak dezelfde persoonlijkheidskenmerken als mensen die met overgewicht moeten afrekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Nottingham. De onderzoekers zeggen daarbij vastgesteld te hebben dat tussen 39 procent en 59 procent van de gezelschapshonden in Europa, Australië en de Verenigde Staten met overgewicht of obesitas hebben te kampen. Daarbij wordt aangevoerd dat obesitas inmiddels wordt beschouwd als de grootste bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van de hond. Achter het probleem kunnen volgens de onderzoekers verschillende factoren worden geïdentificeerd.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>