managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ook bijen weten wat zero betekent

Posted by marcho on June 13th, 2018

Bijen hebben een inzicht in het fenomeen zero. Daarmee behoort de soort tot een eliteclub van intelligente dieren die de abstracte mathematische notie van het niets kunnen vatten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT). Door het bewijs dat zelfs een klein brein in staat is om complexe en abstracte concepten te begrijpen, kan de studie volgens de onderzoekers nieuwe opportuniteiten openen voor een nieuwe en eenvoudige benadering voor de ontwikkeling van artificiële intelligentie. Lange tijd werd geloofd dat alleen mensen het concept zero konden begrijpen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>