managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ook dolfijnen kennen hun vrienden bij naam

Posted by marcho on June 13th, 2018

Bij dolfijnen kunnen tussen mannen vaak langdurige vriendschappen, vaak over een periode van verscheidene decennia, worden opgetekend. In deze groepen kan bovendien vaak het gebruik van individuele roepnamen worden opgemerkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Western Australia bij een groep tuimelaars in Shark Bay, een natuurreservaat ongeveer 800 kilometer ten noorden van de stad Perth. Dankzij deze roepnamen kunnen de tuimelaars volgens de onderzoekers onder meer duidelijkheid creëren in hun relaties.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>