managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Klimaatverandering kan tot keerpunt in biodiversiteit leiden

Posted by marcho on June 13th, 2018

Bij de impact van extreme klimaatomstandigheden op biodiversiteit blijkt een cruciaal keerpunt waar soorten onder druk van dalende voedselvoorraden, moeten evolueren om voordeel te kunnen puren uit het alternatieve menu indien ze willen vermijden om met uitsterven bedreigd te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Arkansas en de University of California. Wanneer in de beschikbaarheid van voedselvoorraden kunnen volgens de onderzoekers weinig gevolgen voor de onderlinge concurrentie worden ervaren. Indien echter een grotere schaarste wordt opgemerkt, wordt vaak een nieuw gedrag geëist.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>