managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Cultuur in sociale media voorspelt economisch succes regio

Posted by marcho on June 13th, 2018

Een levendige cultuur van kunst, muziek en wetenschap, vertaald in beelden die op sociale media worden gepubliceerd, kunnen een belangrijke aanwijzing vormen van het economisch succes van een lokale regio. Dat is de conclusie van een onderzoekers van wetenschappers aan de University of Cambridge in een aantal buurten in Londen en New York. Het fenomeen zou zich zelfs manifesteren op een ogenblik dat een gentrificatie nog vijf jaar in de toekomst ligt. Aangezien meer dan de helft van de wereldbevolking in steden woont, kan de studie volgens de onderzoekers interessante instrumenten aanreiken om het menselijk welzijn in die gebieden te garanderen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>