managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on July 10th, 2018

De Amerikaanse boekenketen Barnes & Noble heeft de samenwerking met zijn chief executive Demos Parneros verbroken. Dat heeft de onderneming gemeld. Er wordt aan toegevoegd dat Parneros de laan werd uitgestuurd wegens inbreuken tegen de waarden van het bedrijf. Er is geen sprake van financiële malversaties of andere fraudepraktijken. Parneros wordt voorlopig opgevolgd door financieel topman Allen Lindstrom en de directeurs Tim Mantel en Carl Hauch. Parneros werd twee jaar geleden door Barnes & Noble aangetrokken als chief operating officer. In april vorig jaar werd hij tot chief executive benoemd. Parneros werkte voordien voor de Amerikaanse groep Staples.

In Groot-Brittannië heeft David Davis, minister voor de brexit, ontslag genomen. Ook Boris Johnson, minister van buitenlandse zaken, heeft de regering verlaten. Zij kunnen zich niet vinden in het brexit-beleid van premier Theresa May. Zij worden vervangen door Dominic Raad en Jeremy Hunt – Elia, de Belgische beheerder van het hoogspanningsnet, wil volgende decennium 5 miljard euro investeren in zijn netwerk. Het bedrijf zegt daarmee te willen inspelen op de toename van hernieuwbare energieproductie en grensoverschrijdende elektriciteitsstromen – Er moet bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, onderdeel van Lufthansa, geen zware ontslagronde worden verwacht. Dat heeft Christina Foerster, chief executive van de maatschappij, benadrukt. Er komen wel synergieën met zustermaatschappij Eurowings.

De Belgische zakenman George Forrest neemt een belang van 75 procent in de kristalfabrikant Val Saint Lambert. Dat heeft Forrest gemeld. De kapitaalverhoging zal er volgens Forrest toe leiden dat de activiteiten kunnen worden verder gezet en de werkgelegenheid gegarandeerd wordt – Voormalig Braziliaans president Luiz Inacio Lula da Silva blijft voorlopig in de cel. Lula is wegens corruptie veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar. Het Braziliaanse hof van beroep beval de vrijlating van Lula, maar dat werd door het federale hof herroepen – In Frankrijk wordt Catherine Guillouard, de topvrouw van de Parijse metro, door de overheid als nieuwe chief executive van de luchtvaartgroep Air France-KLM naar voor geschoven. Guillouard zou de opvolgster moeten worden van Jean-Marc Janaillac, die is opgestapt.

Elon Musk test een kleine duikboot die bij reddingsacties zou kunnen worden ingezet. Dat heeft Musk gemeld naar aanleiding van de reddingsoperaties van twaalf Thaise jongeren die met een begeleider in een grot geblokkeerd zijn geraakt – Het sociale mediabedrijf Twitter heeft de voorbije twee maanden meer dan zeventig miljoen accounts opgeschort. De operatie vormt een onderdeel van de strijd die het bedrijf wil leveren tegen de verspreiding van nepnieuws. Twitter heeft 336 miljoen gebruikers per maand – De Amerikaanse koffieketen Starbucks stopt tegen het einde van dit decennium met het gebruik van plastic rietjes. Starbucks zal zijn koffiebekers leveren met een deksel, waardoor geen rietjes meer nodig zijn. Rietjes zullen bovendien in ander materiaal worden aangeboden.

De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn heeft naar het muziekfestival Rock Werchter in totaal ruim 145.000 reizigers vervoerd. Dat is een stijging met 14 procent tegenover vorig jaar. Twee jaar geleden was er een absoluut record met 158.200 reizigers – Het Frans investeringsfonds PAI Partners heeft zijn overnamebod op luierproducent Ontex verhoogd. Een eerste bod was door Ontex verworpen. Door het verhoogde bod zou aan Ontex een waarde van ongeveer 2,3 miljard euro worden gekoppeld – Het Amerikaanse ecommerce-bedrijf Groupon, waarop aanbiedingen worden verzameld, is op zoek naar een overnemer. Dat heeft de nieuwssite Recode gemeld. Onder meer Alphabet, Facebook, Apple en Amazon worden als mogelijke overnemers genoemd.

In de Indiase stad Delhi heeft Samsung een nieuwe fabriek voor de productie van mobiele telefoons geopend. De site heeft een capaciteit van 120 miljoen toestellen per jaar. Daarmee wordt de Indiase vestiging de grootste fabriek van mobiele telefoons van de wereld – Bij de Japanse autofabrikant Nissan Motor is geknoeid met de uitstootgegevens van wagens. Bij verscheidene interne metingen werden gegevens vervalst. Dat heeft de Japanse autobouwer officieel bevestigd. Nissan heeft de incidenten aan de Japanse overheid gemeld – Het Chinese onderneming Contemporary Amperex Technology (CAT) gaat in de Duitse stad Erfurt een grote fabriek bouwen voor de productie van batterijcellen voor elektrische wagens. De Duitse autobouwer BMW wordt de eerste klant van de fabriek.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>