managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on August 9th, 2018

De Franse muziekstreamingdienst Deezer heeft bij investeerders een bedrag van 160 miljoen euro opgehaald. De bijkomende middelen zullen volgens Hans-Holger Albrecht, chief executive van Deezer, worden gebruikt om de verdere ontwikkeling van de activiteiten te versnellen. Ook wil het bedrijf zijn positie op belangrijke markten zoals Frankrijk en Latijns-Amerika versterken. Onder meer de Franse telecomgroep Orange en de Saudische investeerder Kingdom Holding Company (KHC) namen aan de investeringsronde deel. Deezer, dat 14 miljoen actieve gebruikers telt, heeft een catalogus van 53 songs in honderdtachtig landen. Met het label Rotana is een akkoord gesloten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De Amerikaanse autobouwer Tesla wordt mogelijk van de beurs gehaald. Dat heeft Elon Musk, topman van Tesla, bekendgemaakt. Door de ingreep moet Tesla volgens Musk de mogelijkheid krijgen om een optimale manier te functioneren. Er zou 420 dollar per aandeel worden betaald – Het Belgische postbedrijf Bpost heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 920,6 miljoen euro, tegenover 692,3 miljoen dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 99,7 miljoen euro naar 67,3 miljoen euro – Brouwer AB Inbev gaat in Tanzania een nieuwe fabriek bouwen. Met het project is een investering gemoeid van 100 miljoen dollar. Dat heeft Carlos Brito, topman van AB InBev, gemeld. Nog dit jaar worden vestigingen in Nigeria en Mozambique geopend.

In België betaalt een gezin voor elektriciteit gemiddeld een bedrag van 0,28 euro per kilowattuur. Dat betekent een kost van 996 euro per jaar voor een gemiddeld verbruik van 3.500 kilowattuur. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. België heeft daarmee de duurste elektriciteit van Europa – Verzekeraar Ageas heeft tijdens de eerste helft van dit jaar voor 20,1 miljard euro premies geïnd. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 284 miljoen euro naar 441 miljoen euro – Begin september moeten de driehonderd Belgische vestigingen van Ladbrokes hun deuren voor een volledige dag sluiten. Dat heeft de Kansspelcommissie beslist. Ladbrokes werd schuldig bevonden aan de organisatie van virtuele weddenschappen zonder wettelijke regeling.

In september wordt in India een eerste winkel van de Zweedse meubelketen Ikea open. Het filiaal komt in Hyderabad, met meer dan 11 miljoen inwoners de vierde grootste stad van het land. Het restaurant van de vestiging biedt plaats aan duizend personen. Dat is een record – Het bedrijf Arlanxeo, uitbater van een rubberfabriek in Zwijndrecht, komt volledig in handen van de Saudische groep Aramco. Twee jaar geleden was Arlanxeo gestart als een joint-venture van Aramco en de Duitse groep Lanxess. Aramco heeft zijn partner nu voor 1,4 miljard euro uitgekocht – De winkelketen Fiets heeft bij de rechtbank in koophandel in Gent een bescherming tegen schuldeisers gevraagd. Er wordt gewerkt aan een doorstart, waarbij de winkels in Aartselaar, Brugge, Lochristi, Oostende en Temse worden gesloten. Elf vestigingen blijven operationeel.

Het modebedrijf Michael Kors heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 1,2 miljard dollar. Dat betekende een stijging met meer dan 25 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep op van 126 miljoen dollar naar 186 miljoen dollar – Het supermarktconcern Ahold Delhaize tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 15,5 miljard euro. Dat betekende een daling met 37 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 15 procent tot 410 miljoen euro – Grondstoffenhandelaar Glencore heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 108,6 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 13 procent tot 2,45 miljard dollar.

Het Zuid-Koreaanse conglomeraat Samsung investeert de volgende drie jaar een bedrag van 138,5 miljard euro in onderzoek naar nieuwe technologieën. De inspanningen worden toegespitst op kunstmatige intelligentie, biofarmacie en mobiele netwerken van de vijfde generatie – Het Duitse energieconcern Eon heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van ruim 17,04 miljard euro. Dat betekende een daling met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 19 procent tot ruim 1,05 miljard euro – Het Duitse concern Beiersdorf heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst liep met 4,3 procent op tot 585 miljoen euro.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>