managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on September 14th, 2018

Het sociale netwerkbedrijf Facebook heeft Singapore gekozen als locatie voor een nieuw datacenter. Met het project is een bedrag gemoeid van 1,4 miljard dollar. Daarmee krijgt Facebook een eerste datacenter op het Aziatische continent. De vestiging werd gekozen om de activiteit van Facebook in Azië, waar het platform het grootste aantal actieve gebruikers telt, te ondersteunen. Het nieuwe datacenter moet over vier jaar zijn activiteiten starten. Het bedrijf engageert zich ook om de energievoorziening van het datacenter voor 100 procent uit duurzame energie te putten. In Singapore komt nog 98 procent van de energieconsumptie uit fossiele brandstoffen. Facebook zal daarom lokaal in zonnekracht investeren.

Het Franse zuivelbedrijf Lactalis neemt de divisie babymelk van het Zuid-Afrikaanse farmacieconcern Aspen Pharmacare over. Met de transactie is een bedrijf gemoeid van 740 miljoen euro. Aspen wil zich voortaan vooral toeleggen op farmaceutische activiteiten – Delivery Hero, besteller van maaltijden, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 356,9 miljoen euro. Dat was een stijging met bijna 48 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde echter met 35,7 procent tot 55 miljoen euro – Het bedrijf Mealhero uit Gent, besteller van gezonde maaltijden, heeft met een kapitaalronde een bedrag van 900.000 euro opgehaald. Het bedrijf heeft ook een intelligente stoomkoker ontwikkeld. Met crowdfunding werd eerder al een bedrag van 80.000 euro opgehaald.

De Japanse autobouwer Toyota wil dit jaar 10,6 miljoen wagens produceren. Daarmee heeft Toyota zijn productiedoestellingen met ongeveer 2 procent verhoogd tegenover eerdere plannen. Tegenover vorig jaar zou daarmee een groei met 1,2 procent worden geboekt – Het concern CK Infrastructure uit Hongkong werkt aan een introductie op de beurs van Londen. Dat hebben bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. CK Infrastructure is wereldwijd actief met projecten rond energie en water – Het vastgoedbedrijf WDP Group zal mogelijk het Franse energieconcern Engie in de Bel20 van Euronext Brussel opvolgen. Dat blijkt uit berekeningen van de krant De Tijd. De Brusselse beurs aanvaardt geen bedrijven meer die elders hun hoofdnotering hebben.

Het biotechbedrijf Galapagos heeft met de uitgifte van nieuwe aandelen een bedrag van 300 miljoen dollar opgehaald. Door de nieuwe operatie versterkt het bedrijf zijn financiële reserves. Eind juni was al gewag gemaakt van een reserve van 1,1 miljard euro – Het Amerikaanse bedrijf Adobe, fabrikant van software, heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 2,3 miljard dollar. Dat was bijna een kwart meer dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 420 miljoen dollar naar 666 miljoen dollar – Het Nederlandse technologiebedrijf ASML heeft een nieuwe klacht neergelegd tegen zijn Japanse concurrent Nikon. De Japanse onderneming wordt ervan beticht inbreuken te hebben gepleegd tegen de octrooien van ASML rond lithografie-machines.

Jamie Dimon, topman van de bank JPMorgan, zou geen goede Amerikaans president zijn. Dat heeft Donald Trump, huidig president van de Verenigde Staten, gezegd. Dimon had eerder gezegd ervan overtuigd te zijn bij verkiezingen Trump te kunnen verslaan – Het Brusselse gewest heeft de opdracht voor de bouw van de Silver Tower in de Noordwijk in Brussel toegewezen aan projectontwikkelaar Ghelamco. Het complex moet over twee jaar klaar zijn en aan tweeduizend ambtenaren van het Brusselse gewest onderdak bieden – De Amerikaanse retailer Kroger heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 27,87 miljard dollar, tegenover 27,60 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 353 miljoen dollar naar 508 miljoen dollar.

De Britse chemiegroep Ineos investeert 200 miljoen euro in zijn Europese vestigingen. Driekwart van het investeringsbudget is voorzien voor de vestiging van de groep in de Antwerpse haven. Dat heeft Graham Beesley, chief executive an Ineos, aangekondigd – Het beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert heeft een overnamepoging van de Spaanse groep Kanteron Systems afgewezen. Dat heeft Agfa-Gevaert meegedeeld. Kanteron realiseert een jaaromzet van ongeveer 10 miljoen euro, tegenover 2,4 miljard euro voor Agfa-Gevaert – In Frankrijk heeft telecomoperator Tofane Global drie divisies internationale telefoondiensten van sectorgenoot Altice Europe overgenomen. De betrokken divisies zijn actief in Frankrijk, Portugal en de Dominicaanse Republiek.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>