managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bestedingen aan videogames gedragen door content

Posted by marcho on September 14th, 2018

In de Verenigde Staten hebben consumenten tijdens de eerste helft van dit jaar 19,5 miljard dollar besteed aan videogames. Dat betekende een stijging met 40 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent NPD Group. Opgemerkt wordt dat alle sectoren een groei hebben laten optekenen, maar content liet daarbij de sterkste prestaties optekenen. Er kon daarbij gewag gemaakt worden van een stijging met 43 procent tot 16,9 miljard dollar. Vooral het game Fortnite van Epic Games zorgde volgens de onderzoekers voor sterke inkomsten. Andere successen waren Candy Crush, Far Cry 5, God of War, PlayerUnknown’s Battlegrounds en Roblox.

Lees Verder

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>