managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Mens in staat vijfduizend gezichten te herkennen

Posted by marcho on October 11th, 2018

Mensen kunnen zich ongeveer vijfduizend gezichten herinneren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of York. Opgemerkt wordt dat de mens historisch geleefd heeft in maatschappijen van een honderdtal individuen, maar de studie suggereert dat het individu in staat is om te gaan met de grote massa personen waarmee hij in de moderne wereld – zowel in sociale interacties als op mediaschermen – wordt geconfronteerd. De gemiddelde leeftijd van de respondenten bedroeg vierentwintig jaar. In een volgende studie willen de onderzoekers achterhalen of er een piek optreedt in het aantal gezichten dat een individu zich kan herinneren.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>