managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Klimaatverandering weegt op mentale gezondheid

Posted by marcho on October 11th, 2018

Naarmate de aarde opwarmt, zal ook de mentale gezondheid steeds meer onder druk komen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het MediaLab van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), gebaseerd op een analyse van de mentale gezondheidsrapporten van twee miljoen personen in de Verenigde Staten over een periode van tien jaar. Er kan volgens de onderzoekers nog geen achterliggende reden voor het verband worden geïdentificeerd. Vooral mentaal kwetsbare personen zouden een grotere gevoeligheid hebben voor de klimaatverandering.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>