managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on November 7th, 2018

Harry Drnec, de voormalige topman van de Britse divisie van Red Bull, heeft het drankenbedrijf Sober Up opgericht. De nieuwe onderneming brengt een drank op de markt die de toxische effecten van alcohol moet temperen, de mentale helderheid helpen verbeteren en katers moet vermijden. Drnec deed voor de lancering van het bedrijf beroep op een crowdfundingcampagne op Indiegogo. Met de bijkomende financiële middelen wil Drnec een commerciële productie opstarten, maar een gedeelte van het budget zal ook worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van een variant met cannabidiol, dat volgens Drnec een efficiënt middel blijkt te zijn om verslaving te bestrijden.

De Spaanse windturbinemaker Siemens Gamesa heeft tijdens zijn gebroken boekjaar een omzet geboekt van 9,1 miljard euro. Dat betekende een daling met 17 procent tegenover het jaar voordien. Het bedrijf boekte een winst van 70 miljoen euro – De Amerikaanse kledingretailer Ralph Lauren heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 1,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 30 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 143,8 miljoen dollar naar 170,3 miljoen dollar – De Japanse telecomgroep Softbank heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 4,65 biljoen yen. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 102,6 miljard yen tot 840,1 miljard yen.

Investeerder Thoma Bravo heeft plannen om het technologiebedrijf Symantec, gespecialiseerd in cyberbeveiliging, over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. De marktwaarde van Symantec bedraagt meer dan 14 miljard dollar – De Europese Unie gaat onder voorwaarden akkoord met de overname van de mediagroep 21st Century Fox door sectorgenoot Walt Disney. Geëist wordt dat Disney een aantal belangen in televisiezenders van de hand doet. Dat geldt vooral voor de documentairesector – De Amerikaanse zakenbank Stifel Financial neemt zijn Duitse sectorgenoot MainFirst over. Door de transactie kunnen Stifel en zijn Londense dochteronderneming ook na de brexit in de Europese Unie financiële diensten blijven verlenen. Financiële details over de transactie werden niet gemeld.

Bij Danske Bank heeft voorzitter Ole Andersen zijn functie neergelegd. Reden voor zijn vertrek is de betrokkenheid van de bank bij een groot witwasschandaal. Om diezelfde reden was eerder ook al chief executive Thomas Borgen vertrokken. Andersen wordt opgevolgd door Karsten Dybvad, momenteel topman van een Deense werkgeversorganisatie – Het Amerikaanse concern General Electric (GE) staat dicht bij de verkoop van zijn divisie Current, gespecialiseerd in commerciële verlichting, aan investeerder American Industrial Partners (AIP). Dat heeft het persbureau Bloomberg gemeld – De mediagroep Endemol Shine zoekt niet meer naar een koper. Dat hebben bronnen tegenover het magazine Variety gemeld. Endemol Shine is eigendom van 21st Century Fox en Apollo Global Management. Zij zouden het verkoopproces hebben opgeschort.

Dataleverancier Thomson Reuters heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 1,3 miljard dollar. Dat was een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst viel van 288 miljoen dollar terug tot 162 miljoen dollar – Het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 98 miljard real. Dat is een stijging met ongeveer een kwart tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 266 miljoen real naar 6,6 miljard real – De farmagroep Eli Lilly heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 6,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst kende meer dan een verdubbeling tot 1,15 miljard dollar.

Het modemerk Hugo Boss heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 710 miljoen euro. Dat betekende nagenoeg een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 12 procent tot 126 miljoen euro – De groep Hunter Douglas, gespecialiseerd in raambekleding en eigenaar van Luxaflex, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 924 miljoen dollar. Dat was een stijging met bijna 11 procent regenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met ruim 29 procent tot 59 miljoen dollar. In Frankrijk is de Russische zakenman Dmitry Rybolovlev, ook voorzitter van voetbalclub AS Monaco, gearresteerd op verdenking van corruptie en omkoping. De arrestatie van Rybolovlev kadert in een onderzoek naar onder meer een geheim netwerk van contacten bij de lokale politie en justitie.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>