managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on November 8th, 2018

Voedingsproducent Kraft Heinz heeft het bedrijf Wellio, een jonge onderneming uit San Francisco, overgenomen. Wellio heeft zich gespecialiseerd in artificiële intelligentie voor de voedingssector. De transactie vormt een onderdeel van de lancering van de Evolv Group, een nieuw innovatie-platform dat door de onderneming is opgericht. Wellio combineert de diensten van een voedingsdeskundige, een kok en een shopping-service om aan de klant een persoonlijk maaltijd-aanbod te kunnen garanderen. Evolv Group is gevestigd in Chicago en San Francisco, maar werkt onafhankelijk van het investeringsfonds Evolv Ventures die Kraft Heinz recent heeft gelanceerd.

Het Belgische beeldvormingsbedrijf Barco schrapt in Europa en de Verenigde staten 240 banen. In de vestiging in Kortrijk verdwijnen 55 banen. De ontslagen vallen in de softwareafdeling, marketing, service en productmanagement. Wel worden in China 150 mensen aangeworven – Bpost heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 873 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 35 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 52 miljoen euro naar 29,3 miljoen euro. De brievenpost ging met 6,4 procent achteruit – België wil bij de World Trade Organisation (WHO) een procedure opstarten tegen de importheffingen die op de invoer van diepvriesfrieten zijn geïntroduceerd in Colombia, Zuid-Afrika en Brazilië. Ook Peru en Argentinië zouden gelijkaardige heffingen overwegen.

De Italiaan Andrea Enria wordt bij de Europese Centrale Bank (ECB) de nieuwe topman van de raad van toezicht van het Single Supervisory Mechanism (ECB). Enria wordt in die functie de opvolger van de Française Pascale Nouy. Enria was lang hoofd van de European Banking Authority (EBA) – De Antwerpse holding Moorkens verkoopt zijn dochterbedrijf Beyers Plastics in Puurs aan de Amerikaanse verpakkingsgroep Tekni-Plex. Beyers is gespecialiseerd in de productie van polyethyleen-verpakkingen voor de medische sector, chemie, voeding en ruimtevaart – Het Nederlandse online reisbureau TravelBird is failliet verklaard. Het bedrijf had eerdere bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd, maar blijkt er niet in geslaagd te zijn om bijkomende middelen te verzamelen om zijn activiteiten verder te zetten.

Luierproducent Ontex heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 567 miljoen euro. Dat betekende een daling met 3,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst viel met 14,8 procent terug tot 58,1 miljoen euro – De beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 539 miljoen euro. Dat betekende een daling met 9,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Een winst van 14 miljoen euro werd een verlies van 5 miljoen euro – De Duitse autobouwers BMW en Daimler krijgen van de Europese Commissie toestemming om hun autodeeldiensten DriveNow en Car2go samen te voegen. In vijf Duitse steden en Wenen moet wel met een aantal concurrenten worden samengewerkt.

Online modewinkel Zalando heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 1,2 miljard euro. Dat was een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het verlies liep van 5,9 miljoen euro naar naar 55,7 miljoen euro op – Het supermarktconcern Ahold Delhaize heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 15,8 miljard euro. Dat was een stijging met 3,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 27 procent tot 459 miljoen euro – Het Franse luxemerk Hermès heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van ruim 1,46 miljard euro, tegenover bijna 1,34 miljard euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. In Azië, gedragen door China, werd een stijging met 14 procent gemeld.

De Duitse autobouwer BMW heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 24,7 miljard euro. Dat was een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel met 24 procent terug tot 1,4 miljard euro – Sportartikelenfabrikant Adidas heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 5,87 miljard euro. Dat was een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 19 procent tot 656 miljoen euro – In Frankrijk heeft horecafederatie Umih bij de handelsrechtbank van Parijs klacht neergelegd tegen het online verhuurplatform Airbnb. Het bedrijf wordt ervan beticht zich aan oneerlijke concurrentie schuldig te hebben gemaakt. Er wordt een symbolische morele schadevergoeding van 143 euro, de prijs van een gemiddelde overnachting, gevraagd.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>