managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on December 5th, 2018

Het streaming platform Netflix heeft geen interesse in live sportuitzendingen. Deze programma’s, die op een vastgelegd uur moeten worden bekeken, passen immers niet in de strategie van Netflix, dat zich in een on-demand programmering heeft gespecialiseerd. Dat heeft Ted Sarandos, chief content officer, gezegd. Hij wijst erop dat on-demand in een live sportomgeving geen enkele meerwaarde heeft te bieden. Sarandos voegde er aan toe dat op termijn mogelijk toch interesse zou kunnen komen in sport, dat echter volgens hem momenteel best tot zijn recht komt in een traditionele televisie-omgeving. In het zakelijk model van Netflix is volgens Sarandos ook voor reclame geen plaats.

In Berlijn kunnen nachtclubs voortaan aanspraak maken op een bedrag tot 100.000 euro om hun ruimtes beter te isoleren. Dat heeft het stadsbestuur beslist. Op die manier wil men vermijden dat nog meer nachtclubs de deuren wegens geluidsoverlast moeten sluiten – Pairi Daiza heeft het voorbije boekjaar een omzet geboekt van 65,5 miljoen euro. Dat was een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst liep met 7 procent op tot 29,6 miljoen euro. Er werden 2 miljoen bezoekers geteld, tegenover 1,9 miljoen klanten vorig jaar – België voerde vorig jaar 15,8 miljoen hectoliter bier uit. Daarmee is België de grootste bierexporteur van Europa. Op de tweede plaats staat Duitsland (15,7 miljoen hectoliter), gevolgd door Nederland (14,1 miljoen hectoliter). De twee jaar voordien stond België nog derde.

Nieuwsleverancier Thomson Reuters gaat de volgende twee jaar 3.200 banen schrappen. Daarmee zal het personeelsbestand met 13 procent worden afgeslankt. Dat heeft Thomson Reuters aangekondigd. Er worden ook 133 kantoren gesloten. Dat is een inkrimping met 30 procent – De Antwerpse delicatessenzaak Désiré de Lille wordt overgenomen door chef Roger van Damme. Désiré de Lille is vooral bekend voor zijn desserts en kermisspecialiteiten zoals oliebollen en lacquemants. De activiteiten zullen onder de naam Désirée worden verder gezet – Automaker Daimler overweegt om zijn belang in het samenwerkingsverband met zijn Chinese branchegenoot BAIC Motors te verhogen. Daimler heeft momenteel een aandeel van 49 procent, maar zou die participatie tot minstens 65 procent willen opvoeren.

Mark Weinberger vertrekt volgend jaar als voorzitter en topman van het internationale adviesbureau Ernst & Young (EY). Weinberger stond zes jaar aan het roer van de firma. Verwacht wordt dat in januari een opvolger zal worden bekendgemaakt – Het Nederlands-Britse oliebedrijf Shell gaat voor zijn emissies doelstellingen op korte termijn formuleren. De beloning van het topmanagement zal aan die cijfers worden gelinkt. Dat heeft Ben van Beurden, topman van Shell, bevestigd. Door de regeling zouden 1.200 kaderleden worden geraakt – Italië wil zo snel mogelijk een aangepast begrotingsvoorstel aan de Europese Unie voorleggen. Daarmee moeten verdere problemen met de Europese Commissie worden voorkomen. Dat heeft de Italiaanse premier Giuseppe Conte gezegd.

Groot-Brittannië kan het besluit tot een vertrek uit de Europese Unie eenzijdig intrekken. De andere lidstaten van de Europese Unie hoeven daarvoor geen afzonderlijke goedkeuring te geven. Dat meent Manuel Campos Sanchez-Bordona, advocaat-generaal bij het Europese hof van justitie – Ryanair heeft een voorlopige deal gesloten met de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) over verbeterde arbeidsvoorwaarden. Het akkoord heeft een looptijd van vier jaar en omvat afspraken over onder meer loon, pensioen en verlofregelingen – De volgende maanden zal Bpost drieduizend rode brievenbussen verwijderen. Daardoor zullen nog tienduizend bussen overblijven. Dat heeft Bpost bekendgemaakt. Opgemerkt wordt dat de brievenpost de voorbije dertien jaar met 60 procent is afgenomen.

Wolfgang Mayrhuber (71), de voormalige topman van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa, is overleden. Mayrhuber werd vijftien jaar geleden chief executive van het bedrijf. Hij behield die functie tot het einde van het voorbije decennium. De voorbije vier jaar was hij voorzitter – Etex Building Performance schrapt in zijn divisie bouwmaterialen vijfhonderd banen. De ingreep is een gevolg van de overname van het bedrijf Siniat, waardoor binnen de groep een aantal dubbele functies zijn ontstaan. In Afrika worden driehonderd banen geschrapt – De Belgische voedingsgroep Continental Foods neemt het Zweedse bedrijf Mrs Cheng’s over. Financiële details werden niet meegedeeld. Het Zweedse bedrijf was vier jaar geleden door de Noorse groep Orkla ingelijfd. Mrs Cheng’s omvat ongeveer driehonderd merken.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>