managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Locatie protesten heeft strategisch belang

Posted by marcho on December 5th, 2018

Bij publieke protesten heeft ook de fysieke ruimte een belangrijke functie. Dat zegt onderzoek door wetenschappers aan de University of Tel Aviv, op basis van een analyse van een aantal belangrijke protestacties zoals op Tiananmen Square in Peking, de National Mall in Washington, Rabin Square in Tel Aviv en Plaza de Mayo in Buenos Aires, maar ook van een aantal recente protesten in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. De onderzoekers zeggen dat de plaats een cruciale functie heeft bij de beïnvloeding van de dialoog tussen instellingen en deelnemers, maar ook voor de dynamiek tussen de participanten zelf.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>