managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Vrouwelijke werknemers voelen zich best onder seksegenoten

Posted by marcho on December 5th, 2018

Vrouwen voelen zich veel gelukkiger als ze met seksegenoten kunnen werken, in tegenstelling tot mannen. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de University of British Columbia en het Boston College. Wanneer vrouwen op de werkplek een minderheid uitmaken, worden volgens de onderzoekers meestal hogere niveaus van onaangename gevoelens gemeld. In werksituaties met meer dan 90 procent mannelijke collega’s zou het niveau van onaangename gevoelens bij vrouwen 52 procent hoger oplopen dan in een omgeving met minder dan 10 procent mannelijke werknemers. Bij mannen heeft de gendersamenstelling van de werkplek daarentegen geen enkele invloed.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>