managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Klimaatverandering bedreigt ook wereldwijde talenrijkdom

Posted by marcho on December 5th, 2018

De klimaatverandering vormt ook een bedreiging voor de talenrijkdom van de wereld. Een groot aantal talen dreigt immers door de opwarming van de aarde te zullen verdwijnen. Dat zeggen wetenschappers aan de Strathy Language Unit van de Queen’s University in Canada. Er moet volgens de onderzoekers immers worden vastgesteld dat vele kleinere taalgemeenschappen zich bevinden op eilanden en kustgebieden, waar ze bloot staan aan orkanen en stijgende zeespiegels. Nog andere taalgemeenschappen zijn gesitueerd in gebieden waar de verhoogde temperaturen en de veranderende neerslagpatronen de traditionele landbouw en visserij in het gedrang brengen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>