managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Geen bewijs dat oorlog tot menselijke natuur behoort

Posted by marcho on December 5th, 2018

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de mensheid een inherente neiging heeft om de wapens op te nemen en collectief te doden. Dat zegt een studie van wetenschappers aan de Rutgers University. De onderzoekers beweren dat oorlog misschien helemaal niet in de menselijke natuur zit. Mensen kunnen vechten en soms om persoonlijke redenen doden, maar de studie benadrukt dat doodslag geen oorlog is. Verwezen wordt naar de antropologe Margaret Mead, die eerder al betoogd dat oorlogsvoering geen biologische noodzaak is, maar slechts een uitvinding is. Het is volgens het rapport dan ook theoretisch mogelijk om de oorlog uit te roeien.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>