managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Wetenschappers op Antarctica kennen psychologische winterslaap

Posted by marcho on December 5th, 2018

Wetenschappers op Antarctica kiezen voor een psychologische winterslaap om de stress van constante duisternis en isolement het hoofd te bieden. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de University of Manchester in Engeland, de University of Bergen in Noorwegen en de Universiteit Tilburg in Nederland – met de steun van het European Space Agency (ESA) – op het zuidpool-station Concordia. De onderzoekers zeggen daarbij een patroon van verslechterende slaapkwaliteit en afnemende positieve emoties opgetekend te hebben naarmate de winter vorderde, gevolgd door een herstel wanneer de zon terugkeert.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>