managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on December 6th, 2018

Het Franse bedrijf Agricool heeft met een kapitaalronde een bedrag van 25 miljoen euro opgehaald. De nieuwe middelen zullen worden ingezet om het concept van stedelijke agricultuur verder te promoten. Agricool heeft zich tot nu toe toegespitst in de teelt van aardbeien in een aantal omgebouwd scheepscontainers die op verschillende locaties in Parijs werden geïnstalleerd. Het bedrijf wijst erop de lokale productie van groenten en fruit na te streven. Met het concept van de stedelijke agricultuur kan onder meer op transportkosten een belangrijke besparing worden gerealiseerd, terwijl ook de ecologisch voetafdruk van de voedingsproducten worden beperkt.

De Formule Eén gaat vanaf samenwerken met Amazon Web Services. Bedoeling is om de grote hoeveelheid beschikbare data naar de televisiekijker te laten doorstromen. Op die manier moet het publiek meer inzicht krijgen in de strategieën van de teams – De Britse Civil Aviation Authority onderneemt juridische stappen tegen Ryanair. De maatschappij weigert immers schadevergoedingen te betalen aan reizigers die het voorbije zomerseizoen door stakingen bij Ryanair met geannuleerde vluchten werden geconfronteerd –  Goud is niet langer het duurste edelmetaal. Voor een ounce goud moet momenteel immers 1.237 dollar worden betaald, maar bij palladium was die prijs opgelopen tot 1.254 dollar. Palladium heeft dit jaar al een waardeverhoging van 12,5 procent laten optekenen.

Europese politiediensten hebben in verschillende landen, onder leiding van Europol, een gecoördineerde actie tegen het maffia-consortium Ndrangheta uit Calabrië. In totaal werden bij invallen in onder meer Nederland, Duitsland, Italië en België negentig mensen gearresteerd – In Canada is Meng Wanzhou, financieel directeur van het Chinese telecombedrijf Huawei, gearresteerd. Wanzhou wordt ervan beticht de handelssancties tegen Iran te hebben overtreden. De arrestatie van de Chinese vrouw gebeurde op vraag van de Verenigde Staten – In Brazilië heeft het parket een onderzoek gestart naar de grondstoffenhandelaars Trafigura, Vitol en Glencore. Gewag wordt gemaakt van een mogelijke betrokkenheid bij de grote omkoopzaak rond het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras.

De Franse groep Sanofi wil in zijn thuisland 670 banen schrappen. Dat hebben vertegenwoordigers van het bedrijf gemeld. De operatie vormt een onderdeel van een reorganisatie die Sanofi heeft aangekondigd. De afslanking van het personeel zou op vrijwillige basis gebeuren – Dit jaar stoot de wereld 37 gigaton koolstofdioxide uit. Dat is bijna 3 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het Global Carbon Project. De emissie van koolstofdioxide is daarmee tot een nieuwe recordhoogte gestegen, door een groter gebruik van olie, gas en steenkool – Een consortium van Leuvense onderzoekers krijgt de volgende drie jaar van het Chan Zuckerberg Initiative (CZI) een budget van 1,05 miljoen dollar voor doorgedreven research naar de oorzaken van neurodegeneratieve aandoeningen en mogelijke behandelingen.

De Belgische groep Welkin & Meraki, aanbieder van coworking, heeft met The Artist aan de Kunstlaan in Brussel zijn eerste kantoor geopend. The Artist omvat op een oppervlakte van 3.500 vierkante meter 253 individuele werkplekken en 100 eenheden voor coworking – De Belgische vastgoedgroep Xior, gespecialiseerd in huisvesting voor studenten, neemt in Maastricht de site Annadal over. Annadal omvat 723 studentenflats, gelegen in een voormalig ziekenhuiscomplex. De waarde van Annadal wordt voorlopig gewaardeerd op 62,6 miljoen euro – De Ierse rockgroep U2 heeft het voorbije jaar in de muziekwereld de grootste inkomsten geboekt. In totaal verdiende de groep 118 miljoen dollar, gevolgd door Coldplay (115,5 miljoen dollar), Ed Sheeran (110 miljoen dollar), Bruno Mars (100 miljoen dollar) en Kate Perry (83 miljoen dollar).

Het Belgische elektriciteitsbedrijf Elia en dienst Britse sectorgenoot National Grid hebben de Nemo Link in gebruik genomen. De Nemo Link koppelt tussen Herdersbrug in Vlaanderen en Richborough in Kent het Belgische en het Britse elektriciteitsnet aan elkaar – De Chinese ecommerce-groep Alibaba plant in zijn logistiek centrum op Liège Airport een investering van 75 miljoen euro. Gehoopt wordt het nieuwe centrum over twee jaar te kunnen starten. Het project zou in totaal drieduizend nieuwe banen kunnen creëren – De Belgische farmagroep UCB gaat in Groot-Brittannië een bedrag van 1,12 miljard euro investeren in onderzoek naar artificiële intelligentie. UCB heeft in Slough, in de buurt van Londen, een onderzoekscentrum. De farmagroep heeft in Groot-Brittannië 650 medewerkers.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>