managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Narcisten voelen weinig sympathie voor democratie

Posted by marcho on December 6th, 2018

Narcisten zijn minder geneigd om hun steun te verlenen aan democratie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kent. Narcisten voelen ook eerder dat democratieën niet geschikt zijn voor de handhaving van de orde. Bovendien zou het volgens hen beter zijn dat landen door sterke leiders of het leger zouden worden geleid. Het fenomeen moet volgens de onderzoekers wellicht worden toegeschreven aan het feit dat narcisten zich superieur voelen ten opzichte van anderen, waarop een lagere tolerantie voor uiteenlopende politieke opvattingen zou volgen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>