managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Mens verschraalt de lokale biodiversiteit

Posted by marcho on December 6th, 2018

Wanneer mensen een natuurlijke habitat wijzigen – voor de landbouw of voor residentiële ontwikkelingen – blijkt unieke lokale flora en fauna vaak verloren te gaan en vervangen te worden door alternatieven die in vele regio’s kan worden teruggevonden. Dat blijkt uit een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan het University College London en het Britse Natural History Museum, gebaseerd op gegevens van meer dan tachtig landen. De resultaten van de studie geven aan dat menselijke acties overal dezelfde soort begunstigen, terwijl de vele soorten die uniek zijn voor specifieke plaatsen verdwijnen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>