managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Flexibel werk botst vaak op negatieve reacties

Posted by marcho on December 6th, 2018

Flexibel werk leidt vaak tot negatieve oordelen van andere werknemers. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de University of Kent. De onderzoekers ontdekten dat een op drie Britse werknemers gelooft dat collega’s met een flexibel werkstatuut meer arbeid voor anderen creëren. Een even groot percentage is van mening dat hun carrière door flexibel werk zou worden geschaad. Uit het onderzoek bleek verder dat vooral mannelijke werknemers een negatieve perceptie vertoonden tegenover collega’s met een flexibel arbeidsstatuut. Daarentegen bleken vooral vrouwen en zeker moeders het onderwerp van deze negatieve stereotypes.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>