managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on February 10th, 2019

Brouwer Budweiser, onderdeel van AB InBev, doet bij zijn productie in Canada voortaan exclusief beroep op hernieuwbare energie. Daarover heeft Budweiser een akkoord gesloten met elektriciteitsleverancier Direct Energy. AB InBev heeft eerder al aangekondigd om zijn merk Budweiser tegen midden volgend decennium wereldwijd uitsluitend met duurzame energie te zullen brouwen. Het concern benadrukte die inspanningen nog recent tijdens de Super Bowl. Daarin benadrukte AB InBev in een reclamespot zijn engagement voor een duurzame productie. Budweiser wordt in Canada gebrouwen door Labatt Breweries, een dochterbedrijf van AB Inbev.

Het materialenbedrijf Umicore heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 3,3 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst steeg met 22 procent tot 326 miljoen euro – Speelgoedproducent Mattel heeft tijdens het voorbije jaar een omzet geboekt van 4,5 miljard dollar, tegenover 4,9 miljard dollar het jaar voordien. Mattel ervaart een groeivertraging in China. Het verlies kon van 1 miljard dollar naar 531 miljoen dollar worden teruggebracht – Het Amerikaanse bedrijf Arconic zal worden opgesplitst. Daarbij zal de fabricage van aluminium platen worden gescheiden van de andere activiteiten. Dat heeft Arconic, drie jaar geleden zelf afgesplitst van Alcoa, gemeld. Er zullen ook activiteiten worden verkocht.

De Amerikaanse modeketen Skechers heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 4,64 miljard dollar. Dat was een stijging met 11,5 procent tegenover het jaar voordien. De winst steeg met 7,9 procent tot 301 miljoen dollar. Het bedrijf boekte een nieuw recordjaar – Het online reisplatform Expedia heeft vorig jaar een omzet geboekt van 11,2 miljard dollar. Dat was een stijging met 12 procent tegenover het jaar voordien. De winst steeg met 33 procent tot 902 miljoen dollar. De boekingen liepen met 13 procent op tot 99,7 miljard dollar – Het cosmeticabedrijf Coty heeft tijdens het vierde kwartaal vorig jaar een omzet geboekt van 2,51 miljard dollar, tegenover 2,64 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst viel met 23 procent terug tot 181,9 miljoen dollar.

De Duitse retailholding Ceconomy realiseerde tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 6,9 miljard euro. Dat was een stijging met 1,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met ruim 5 procent tot 291 miljoen euro – Baltisse, het investeringsvehikel van Filip Balcaen, heeft een belang van 42,5 procent verworven in consulent Partners in Accountancy. Dankzij de bijkomende investering moet het accountantbedrijf toelaten zijn groei te versnellen. Onder meer wordt gekeken naar Wallonië – Het luxemerk Louboutin eist terecht het exclusieve gebruik van rode schoenzolen op. Dat heeft een rechtbank in Den Haag gemeld. Daarmee bevestigde de rechtbank een eerder oordeel van het Europese Hof van Justitie. De Nederlandse schoenketen Van Haren had het exclusieve recht aangevochten.

Het softwarebedrijf Lead Stories uit Houthalen-Helchteren heeft een samenwerking gesloten met Facebook. Het softwarepakket Trendolizer van Lead Stories moet Facebook in staat stellen gemakkelijker nepnieuws te identificeren – De Amerikaanse autobouwer General Motors heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 147 miljard dollar. Dat was een stijging met 1 procent tegenover het jaar voordien. Er was een winst van 8 miljard dollar, tegenover 3,9 miljard dollar verlies het jaar voordien. Het bedrijf wijst op de sterke interesse voor de modellen Chevrolet Silverado en GMC Sierra – De Finse bank Nordea heeft tijdens het voorbije jaar een inkomen geboekt van 1,13 miljard euro, tegenover 1,11 miljard euro omzet het jaar voordien. De winst daalde van 624 miljoen euro naar 492 miljoen euro.

De Amerikaanse cosmeticafabrikant Estée Lauder realiseerde tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van ruim 4 miljard dollar. Dat was 7 procent meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 123 miljoen dollar naar 573 miljoen dollar – Het Japanse elektronicaconcern Sony heeft tijdens de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar een omzet van 6,53 biljoen yen of 52,5 miljard euro geboekt. Dat was een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 14 procent naar 811 miljard yen – Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences boekte het voorbije jaar 22,1 miljard dollar omzet, tegenover 26,1 miljard dollar inkomsten het jaar voordien. De nettowinst steeg van 4,6 miljard dollar naar 5,5 miljard dollar.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>