managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Rustperiode kan het prestatieniveau herstellen

Posted by marcho on February 10th, 2019

Onderbrekingen kunnen de prestaties verbeteren. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de University of Southern California, gebaseerd op een online test met zesduizend vragen aan 180.000 respondenten. De onderzoekers ontdekten dat alleen al het beantwoorden van de vragen de prestaties van de respondenten ondermijnde. Naarmate de respondenten zich langer op de tests moesten concentreren, bleken hun cognitieve reserves steeds meer ondermijnd te worden. De langdurige mentale inspanning heeft een negatieve impact op het prestatieniveau. Na een onderbreking met een rustpauze bleek echter dat de reserves opnieuw aangevuld waren.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>