managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Perfectionisme is voorbije kwarteeuw sterke gestegen

Posted by marcho on February 10th, 2019

Het perfectionisme is de voorbije vijfentwintig jaar aanzienlijk toegenomen. Het probleem treft bovendien mannen evenveel als vrouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Dalhousie University en de York St John University. De onderzoekers wijzen erop dat de oorzaken van het perfectionisme bijzonder complex zijn. In eerste instantie is er de maatschappij, die steeds meer competitief is gestructureerd. Rang en prestaties wegen bijzonder zwaar door, terwijl het eigenbelang centraal wordt gesteld. Daarnaast zijn er echter de impact van controlerende en kritische ouders en de sociale media.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>