managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Appreciatie klassieke muziek door begeleidende tekst verhoogd

Posted by marcho on February 10th, 2019

Het genieten van klassieke muziek wordt bevorderd door levendige teksten. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers van het Max Planck Institute for Empirical Aesthetics. Wanneer luisteraars een goed geschreven brochure of programma lezen voordat ze naar een klassiek muziekwerk luisteren, vinden ze uitvoering meestal beter dan wanneer ze feitelijke, analytische informatie aangeboden krijgen. De emoties die door de tekst worden geactiveerd, kunnen hierbij een rol spelen. Aan de andere kant speelt het prestige-effect, in tegenstelling tot wat vaak wordt verondersteld, een kleinere rol dan verwacht. De onderzoekers konden alleen een impact registreren bij jongere mensen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>