managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Vrouwen reageren op sociale interacties positiever dan mannen

Posted by marcho on February 10th, 2019

Vrouwen vinden sociale interacties met seksegenotes meer bevredigend dan mannen. Vrouwen zijn ook gevoeliger voor de belonende werking van oxytocine dan mannen. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers van de Georgia State University. De resultaten van de studie hebben volgens de onderzoekers een grote relevantie. De identificatie van genderverschillen in het beloningsproces is immers essentieel voor de inzichten in de behandeling van vele mentale gezondheidsproblemen. Daar moeten immers tussen mannen en vrouwen afwijkende fenomenen worden opgetekend.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>