managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Vrouw wordt niet bekeken als wetenschappelijk leider

Posted by marcho on February 11th, 2019

In vergelijking met mannen worden vrouwen minder gemakkelijk als wetenschappelijke leiders beschouwd. Ze moeten ook meer inspanningen doen om uiteindelijk in publicaties toch minder aan bod te komen. Bovendien zijn vrouwelijke wetenschappers ook gemakkelijker het doelwit van intimidaties. Dat is de conclusie van een onderzoek door wetenschappers aan de Laval University in Canada. Uit de analyse, gebaseerd op bijna 24.000 subsidiedossiers van de Canadese Instituten voor Gezondheidsonderzoek (CIHR), bleek dat vrouwen minder gemakkelijk fondsen krijgen wanneer in de aanvraag gewag wordt gemaakt van de hoofdonderzoeker dan wanneer de naam van het project centraal staat.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>