managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Boomtowns profiteren te weinig van olievondsten

Posted by marcho on February 11th, 2019

Ontdekkingen van nieuwe ontginningen gas en olie leiden vaak tot de oprichting van zogenaamde boomtowns, maar die dreigen vooral de lasten van de activiteit te dragen, zonder van alle voordelen te kunnen profiteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Akron en de Ohio State University.  De onderzoekers stelden vast dat één vijfde van de inkomsten uit de regio’s met boomtowns weglekt. Dat heeft volgens het onderzoek vaak te maken met forenzen, die hun lonen uit de industrie mee naar hun woonplaats in een andere regio nemen en daar ook als consument opnieuw in de economie injecteren.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>