managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Airco blijft in warme regio’s nog steeds een luxeproduct

Posted by marcho on February 11th, 2019

Wereldwijd heeft een grote populatie noodzaak aan indoor koeling om hitteverbonden stress te vermijden. Minstens 1,8 miljard mensen worden door het probleem geraakt, maar dat aantal kan oplopen tot 4,1 miljoen slachtoffers. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het International Institute for Applied Systems Analysis (Iiasa). De onderzoekers merken daarbij op dat airconditioning in een groot gedeelte van de wereld nog altijd een luxeproduct blijft. In de warmste regio’s van de wereld wonen 2,8 miljard mensen, maar slechts 8 procent van die populatie kan over airconditioning beschikken.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>