managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Geluidshinder autoverkeer gepaard met verhoogd risico op obesitas

Posted by marcho on February 12th, 2019

Een langdurige blootstelling aan geluidshinder door het autoverkeer leidt tot een verhoogd risico op obesitas. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan het Barcelona Institute for Global Health (IS Global), op basis van een onderzoek bij nagenoeg vierduizend volwassenen. De hoogste geluidsniveaus tonen ook de sterkste toenames van obesitas. De onderzoekers ontdekten van een toename van het gemiddeld geluidsniveau met 10 decibel, geassocieerd was aan een stijging van de prevalentie van obesitas met 17 procent. Daarentegen bleek het geluid van vliegtuigen en treinen geen impact te hebben op obesitas bij omwonenden.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>